L'alcalde de les Preses, Pere Vila (CiU), ha informat que l'Ajuntament ha enviat deu cartes a familiars de nois del poble. La nota feia referència al consum de substàncies estupefaents i a la realització de malifetes, com ara el trencament de mobiliari urbà. Vila va exposar la tramesa de cartes en un dels darrers plens municipals. Tot i això, segons exposa l'acta, la carta no es pot interpretar com una nota acusatòria, perquè no hi ha prou proves.

Val a dir que en la carta s'informa d'un fet concret, un robatori comès al bar de la piscina, un equipament situat a la perifèria del poble. Explicava, a més, que van trobar els embolcalls dels productes robats en un camp de blat de moro.

Arran dels fets, l'Ajuntament de les Preses va mantenir una reunió amb els Mossos d'Esquadra. La policia autonòmica i el consistori garrotxí van acordar que, en cas de necessitat, citarien un per un els nois amb l'objectiu que expliquessin la seva relació amb les bretolades.

La informació documentada exposa que els Mossos d'Esquadra ja havien citat diversos joves sospitosos d'haver comès bretolades a les poblacions veïnes de Sant Jaume de Llierca i Argelaguer.

Pintar una creu de color rosa

Les darrera bretolada, a Sant Jaume de Llierca, va tenir lloc fa poques setmanes, quan van trobar una creu del cementiri que assenyala una fossa de la Guerra Civil pintada de color rosa. A l'estiu, l'Ajuntament de Sant Jaume també es va queixar de pintades en les parets dels camins perifèrics i no en va poder confirmar els autors. En aquest cas, es tractava de dibuixos de rostres rodons, amb banyes de dimoni.

En una altra ocasió, els autors de les pintades les van pintar i les van penjar als seus perfils de Faceboock. D'aquesta manera van quedar identificats i l'Ajuntament els va poder obligar a netejar les pintades que havien fet com a càstig.