Els grups de l'oposició a l'Ajuntament d'Olot -ERC, CUP, i OeC- van coincidir a demanar més concreció en el compromís amb el projecte Ciutat Educadora. En el darrer ple, Pere Gómez (ERC) va demanar més contactes amb els clubs esportius per tal de fer notar el compromís polític amb la ciutat educadora a les graderies.

Va concretar que als jugadors no cal anar-los a trobar, perquè ja són conscients del que fan o on estan, però que entre el públic fa falta escampar el compromís.

Per la seva part, Xavier Garcia (OeC) va indicar que temes com la ciutat educadora són tan genèrics que sonen a buits i impossibles.

Mireia Tresserras (CUP) va demanar accions concretes. Va definir el projecte de molt important, perquè -segons ella- a les ciutats els valors cada vegada seran més importants.

Des de l'equip de govern, Jaume Mir (PSC) va recordar que es tracta d'un projecte educatiu que cada any es materialitza en accions concretes. Va exposar que la presència de les ciutats educadores al ple només era per llegir un manifest.