L'Ajuntament d'Olot -en una de les darreres juntes de Govern- va aprovar la contractació del Gabinet d'arquitectes Paisaje Transversal. Segons va explicar l'alcalde al ple, el motiu és perquè treballin en un projecte destinat a una convocatòria d'ajuts europeus. Paisaje Transversal va fer el Pla Integral d'Accions de Millora del barri de Sant Miquel.

Segons l'alcalde, la idea és demanar ajut per al desenvolupament urbà d'una zona que abasta el Firal, el Barri Vell, la plaça del Carme i el barri de Sant Miquel. Va indicar que si l'Ajuntament amb l'ajut de Paisaje Transversal aconsegueix tirar endavant la convocatòria hi haurà moltes possibilitats de fer coses.

També va explicar que han demanat 4 MEUR per tirar endavant el Centre dels Volcans. Va avisar que és una idea amb termini llarg. Va recordar que l'Ajuntament d'Olot es va presentar al projecte de fons FEDER del programa Edusi. Segons ell, era un programa per ciutats de més de 20.000 habitants, en el qual la ciutat tenia moltes esperances.

Quan van sortir els fons destinats a Catalunya van anar a parar a Barcelona (15 MEUR) i Santa Coloma de Gramenet (15 MEUR). Va explicar que han investigat el lloc d'Olot després de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet i estaven en quarta posició. El lloc -segons ell- els ha animat a presentar-se a més convocatòries.