Els ajuntaments de Girona, Celrà i Vilablareix s'han unit per aconseguir finançament amb el qual promoure el suport i impuls a les persones emprenedores.

«Emprendre Girona-Gironès» és el nom del pla promogut pels tres municipis que formen part de la Xarxa Catalunya Emprèn i el projecte posa a disposició d'emprenedors i promotors d'iniciatives empresarials nombrosos serveis.

Els municipis oferiran informació i orientació en relació amb la idea de negoci, passos, tràmits, ajudes i subvencions; assessorament personalitzat per analitzar la viabilitat de la iniciativa o formació en gestió d'empresa.

També oferiran acompanyament tècnic per a la consolidació del projecte; competitivitat i productivitat; sensibilització i foment de l'esperit emprenedor; mediació i acompanyament per a l'accés al finançament; alfabetització digital i assessorament per a la integració de les TIC, entre d'altres.

També posen a disposició dels emprenedors un Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) per a l'alta i constitució d'autònoms, societats limitades (SL) i societats limitades nova empresa (SLNE), i vivers d'empreses a Vilablareix i Celrà.

Dins de la línia del programa de Foment de l'Emprenedoria 2016, el pla ha obtingut un finançament de 105.000 euros de la Secretaria d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat i del Fons Social Europeu (FSE).

La Xarxa Emprèn forma part del programa Catalunya Emprèn destinat a facilitar la creació, el creixement i l'èxit de petites empreses, societat corporatives, generació de start-up, empreses socials, empreses basades en la ciència o en indústries culturals i recreatives.