L'Ajuntament d'Olot i l'Ajuntament de les Borges Blanques van ser els guanyadors dels Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya 2016. Els guardons van ser lliurats ahir al migdia, en el context de la 23ena edició del Congrés de Fires de Catalunya.

En el moment del lliurament , Joan Catalán (Direcció General de Comerç) va explicar que, en el cas d'Olot, el jurat havia valorat l'aposta decidida i rigorosa pels productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat de la Garrotxa. El jurat també va reconèixer un model de fira basada en l'experiència de poder mirar, tastar, comprar i, fins i tot, aprendre a cuinar.

Jurat

El jurat estava presidit per la directora general de comerç, Muntsa Vilalta, i integrat per la Direcció General de Comerç, l'Agència per a la Competivitat de l'Empresa (ACCIÓ), la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPF).

Els guardons van ser lliurats per l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, i per la subdirectora general de Comerç, Montse Gallardo, ahir en la jornada de cloenda del congrés de Fires de Catalunya. El secretari d'Empresa i Coneixement, Xavier Gibert, acompanyat del president de la FEFIC, Ramon Ferrando, va presidir l'acte de cloenda del Congrés.

Des d'abans d'ahir (dia 23 de novembre) Olot va reunir 115 congressistes a la sala Torín. Els participants varen escoltar experts i van poder analitzar i debatre temes d'actualitat, i els principals reptes i oportunitats per al sector firal català. L'Ajuntament de les Borges Blanques - Patronat Fira de les Garrigues va ser premiat per la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, i per la contribució de la Fira a la consolidació d'un producte molt arrelat a les Garrigues (Lleida).