n Que pocs dies després de la celebració del judici l'Audiència Provincial de Girona deixés en llibertat el cuiner acusat d'abusar sexualment d'una nena de 13 anys al santuari del Collell durant l'agost de 2014 era un clar indicatiu que la sentència seria absolutòria. El que no resultava tan evident és que el tribunal fos tan expeditiu a senyalar com de matussera va ser la investigació policial que va servir per mantenir el processat en presó provisional durant més d'un any.

Durant el judici celebrat la setmana passada, l'advocat defensor del cuiner -Carles Monguilod- havia apuntat com de destralers van ser els policies amb aquest cas i l'Audiència ho ha analitzat a fons.

La sentència no posa en dubte que en aquelles colònies la menor hagués patit abusos sexuals però sí que reflecteix la inversemblança que el responsable fos l'acusat. La raó principal és perquè aquest ni tan sols estava contractat el primer dia en que van succeir els abusos.

Els altres motius que justifiquen l'absolució es fonamenten en la pèssima investigació. Els fets es van denunciar un any després que s'haguessin produït i la policia, segons el que reflecteix la sentència, va seleccionar el sospitós «sense miraments», va assegurar que havia admès la culpabilitat dels fets tot i tractar-se d'una persona que no entén català ni castellà i no estar assistit d'advocat durant l'interrogatori. A això se suma que a la menor se li van ensenyar fotografies de sospitosos abans de la roda de reconeixement.