Els campdevanolencs estan cridats a les urnes el pròxim dia 6 de desembre, festa de la Constitució espanyola, a una consulta popular per tal de decidir diverses actuacions de la Llei de Barris, entre les quals es troba l'enderroc de l'edifici consistorial. L'Ajuntament convoca aquesta consulta amb el suport de l'equip de govern i dels grups de MES i ERC. Només la CUP n'ha quedat al marge.

La consulta constarà de tres preguntes. La més cridanera és la que planteja la creació d'una rambla que uneixi les places de la Sardana, Valldemossa i Clavé, fet que suposaria que l'edifici de l'Ajuntament de Campdevànol anés a terra. En aquest cas, les dependències municipals s'haurien de traslladar a l'edifici del Centre Cívic La Confiança, actualment ocupat per diverses entitats del municipi. La consulta també planteja retirar la font de la plaça Clavé que es va fer als anys vuitanta, i deixar els arbres que hi ha a les places o bé eradicar-los o plantar-ne de nous.

Per tal d'informar de la consulta els vilatans, divendres vinent es farà una xerrada informativa a La Confiança. La convocatòria s'ha fet a tots els majors de setze anys i les decisions que s'hi prenguin seran aplicades al projecte per tal de ser executades.

Tot i que ERC ha donat suport a la consulta perquè en el seu programa electoral deien estar a favor de la celebració de processos de participació popular, també es mostren en desacord amb la forma que s'ha plantejat. El president de la secció local, Jaume Bassaganya, afirma que darrere de les propostes de la consulta «no hi ha un projecte definit» i es pregunta on anirien les entitats que ara hi ha al Centre Cívic La Confiança en cas que s'hi desplacés l'Ajuntament.

Campdevànol ha plantejat aquesta renovació de l'edifici consistorial quan encara no té clar la ubicació de la nova escola del municipi, que inicialment havia d'anar a Cal Ribalaigua. Les obres van haver d'aturar-se ja fa un any perquè el sòl està contaminat.