Els militants de PSC gironí escolliran primer secretari a través de primàries convocades per al proper 17 de desembre. L'actual líder del partit, Juli Fernández, ha confirmat que no es presentarà a la reelecció perquè vol prioritzar l'alcaldia de Palafrugell (Baix Empordà) i també la feina com a adjunt d'organització a nivell nacional. El partit podria apostar ara per la renovació generacional. Si es dóna el cas que només hi ha una candidatura, no hi haurà votació i el primer secretari quedarà ratificat en el 8è Congrés de Federació el 21 de gener, a Figueres. Els aspirants a primer secretari poden recollir avals del 5 al 10 de desembre i cal que comptin amb el suport del 20% dels militants per oficialitzar la candidatura. En cas d'haver-hi més d'un candidat, podran fer campanya del 12 al 17 de desembre.

Els militants gironins del PSC podran escollir per primàries el seu candidat a primer secretari el proper 17 de desembre. El partit ja va optar per aquesta fórmula ara fa quatre anys. Llavors, Juli Fernández es va imposar per només sis vots a la candidatura d'Ignasi Thió (ara a MES) en les primàries del febrer de 2012.

Ara, quatre anys més tard, Fernández ha confirmat que no es tornarà a presentar. Ho fa perquè considera que un primer secretari ha de disposar de "temps i lideratge" i creu que no pot compaginar tots els càrrecs que ocupa. "Vull prioritzar l'alcaldia de Palafrugell i la meva responsabilitat com a adjunt d'organització a Nicaragua", ha justificat.

El partit podria apostar per la renovació generacional i aquesta setmana serà determinant per saber qui o quins poden ser els nous candidats a liderar el PSC a Girona. Els aspirants podran recollir avals del 5 al 10 de desembre, la validació d'avals i proclamació de candidats es farà el 12 de desembre i, en cas de més d'una candidatura, hi haurà campanya del 12 al 17 de desembre, dia de les votacions.

En el cas que només hi hagi un candidat a primer secretari, aquest serà ratificat directament al 8è Congrés de la Federació el 21 de gener, a Figueres. Una vegada superat el Congrés i l'elecció del primer secretari i la comissió executiva, les agrupacions hauran d'escollir les seves comissions executives per elecció directa dels militants, en assemblea, a partir del 5 de febrer de 2017.