Diversos efectius de l’exèrcit van fer maniobres militars a la zona de Canet d’Adri entre el 26 i el 28 de novembre a la zona de les Serres de Canet d’Adri.

La CUP, que ha fet públiques les maniobres, apunta que cap Ajuntament de la zona va ser avisat de les intencions de l’èxercit, i que les maniobres van provocar "més d’un ensurt entre la població de la zona al veure com militars armats amb fusells feien pràctiques militars al costat dels seus habitatges".

Per la CUP, aquest tipus de maniobres «són una provocació en tota regla» i ha demanat als estaments militars que deixin de fer actuacions d’aquest tipus en poblacions catalanes: «si volen jugar a guerres, que vagin a jugar a casa seva».

Restes de munició a l’Albera

Coincidint amb les operacions de Canet d’Adri, uns veïns de la Serra de l’Albera han fet arribar unes fotografies a la CUP on es poden comprovar la presència d’una gran quantitat de casquets de bales i armament real sense detonar en zones públiques de pas.

Cal recordar que el setembre passat, la Diputació de Girona va aprovar una moció presentada per la CUP on s’instava a l’exèrcit espanyol a posar fi a les pràctiques militars que realitza periòdicament a les comarques gironines.