Un contingent de 90 soldats de la base militar de Sant Climent Sescebes que està realitzant maniobres de lideratge des del passat 23 de novembre ha aixecat expectació a Canet d'Adri després que alguns veïns se'ls haguessin creuat dilluns i dimarts per la zona de Can Toscà i Ca l'Adroher.

L'alcalde de la localitat, Carles Espígol (ERC), assegura que no estava al corrent d'aquestes maniobres i la CUP va emetre un comunicat en el mateix sentit en el qual també considerava una «provocació en tota regla» els exercicis militars. El 25 d'octubre la Subdelegació de Defensa va informar dels moviments de la soldadesca a tots els municipis afectats. En concret, especificava el volum del contingent que es desplaçaria, els vehicles que utilitzaria i la durada de les maniobres. A través d'un fax estaven advertits Ripoll, Olot, Sant Climent Sescebes, Sant Miquel de Campmajor, la Vall del Llémena, Santa Pau, Besalú, Mieres i Sant Ferriol.

Exercici de lideratge

El moviment dels militars s'allargarà fins al 2 de desembre perquè la Unitat militar està realitzant un exercici de lideratge de secció, pelotó i esquadra consistent a crear unes condicions de duresa i desgast que motivin el personal a la presa de decisions apropiades. Es tracta d'una formació fonamental del contingent que, entre altres coses, l'habilita per realitzar missions a l'exterior. Les maniobres realitzades inclouen exercicis tàctics.