L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, va defensar ahir la seva candidatura per liderar el PSC a la demarcació de Girona, ja que va considerar que pot tenir més dedicació que l'altre aspirant a la primera secretaria, el diputat al Congrés Marc Lamuà. «Lamuà tindrà molta feina com a diputat [a Madrid] i hi ha el perill que pugui deixar de banda algunes feines importantíssimes per al PSC de les comarques gironines», va valorar Francesc Francisco-Busquets, exsubdelegat del Govern de l'Estat a Girona i integrant del grup que ha impulsat la candidatura de Cantenys. «Per la seva dedicació com a alcaldessa i a la Diputació, Cantenys pot fer bona feina de cohesió i d'agitació del vot socialista», va afegir Francisco-Busquets.

Així mateix, Cantenys va apostar per convertir el partit en «una eina útil» per a la ciutadania de la demarcació de Girona. «La intenció, si guanyo les primàries, és fer una executiva en la qual tothom se senti representat», va avançar la candidata, que va insistir que no pretén deixar «ningú fora» dels òrgans de funcionament de la formació. Cantenys va admetre que va decidir presentar-se a les primàries -amb el suport del grup de militants gironins del qual forma part- després de saber que hi hauria la candidatura de Lamuà, que és secretari d'organització del PSC gironí des de principis del 2013.

De fet, Cantenys va comparèixer ahir acompanyada d'alguns membres del grup. Es tracta del mateix grup que aquest octubre va elaborar un document per donar suport a la candidatura de Miquel Iceta com a primer secretari del PSC català i que fa més de mig any, en l'assemblea que va fer la federació socialista de Girona, va presentar un manifest per reivindicar el catalanisme del partit.