n La UGT ha denunciat que els treballadors de la seguretat privada a l'aeroport de Girona, que fan les funcions de control de passatgers i equipatge abans de l'embarcament, encara no han cobrat la nòmina del mes de novembre. Segons el sindicat, Segur Ibérica ha deixat el servei i des del 30 de novembre els treballadors han estat subrogats a la nova empresa ICTS Hispania. No obstant, Segur Ibérica no ha pagat els salaris del novembre ni les liquidacions que inclouen mitja paga d'estiu, paga de Nadal i la paga de beneficis en la seva part proporcional. El sindicat considera que Aena és la responsable subsidiària dels impagaments.

La UGT ha anunciat que la plantilla es planteja convocar aturades, a l'espera que Aena bloquegi els pagaments que puguin tenir pendents a l'antiga empresa titular del servei fins que aquesta no garanteixi el pagament que deu als treballadors. El sindicat convocarà assemblees de treballadors per poder determinar les mesures que es prendran. Així mateix, adreçaran una carta a la direcció de l'aeroport per manifestar el malestar dels treballadors afectats.

Per altra banda, l'Associació de Vigilants de Seguretat de l'Aeroport de Barcelona (AVSAB) va presentar una denúncia el passat 24 de novembre als jutjats del Prat de Llobregat contra Ilunion Seguridad S.A., empresa del grup ONCE encarregada de la seguretat a l'aeròdrom català, per donar ordres directes als seus treballadors de «fer la vida impossible» a la vintena de persones sense sostre que habitualment viuen a les dues terminals sota amenaça d'acomiadar-los.

Els membres del sindicat asseguren que la pressió sobre aquest col·lectiu, als que internament anomenen «codi índia», s'ha intensificat des de l'arribada del metro a l'aeroport.