Els divorcis han caigut prop del 20% a la demarcació de Girona durant el tercer trimestre d'aquest any. Es tracta d'una xifra que s'anava anticipant si es té en compte que des d'inici d'any aquest tipus de dissolució matrimonial estava de davallada.

Si comparem les dades de juliol a setembre amb les de gener a març la davallada és del 20% i d'un 17% amb l'abril a juny. Les dades parlen per si soles, aquest tercer trimestre hi ha hagut 410 casos de divorci, mentre que de gener a març en van ser 510.

Cal destacar en canvi que les separacions s'incrementen a la demarcació, passant de les 24 del primer trimestre a les 26 d'aquest últim. De fet, les que pugen són les no consensuades, que es dupliquen en passar de quatre a vuit.

Quant a les demandes de nul·litat, a la demarcació de Girona durant aquest tercer trimestre no se n'ha tramitada cap. Per tipus de divorcis, s'ha de ressaltar que els que més van de baixa són els consensuats. I és que es passa dels 348 casos dels tres primers mesos de l'any als 266, entre juliol i setembre.

Quant als procediments de modificació de mesures en processos de separació i divorci i de guàrdia, custòdia i alimentació de fills no matrimonials, a diferència de l'observat durant el primer trimestre de l'any, van a la baixa tots els indicadors. El més acusat és el de la modificació de mesures no consensuades, que passa de 111 a 72 fets. I les que tenen a veure amb la guarda custòdia de fills, que passen de 103 a 89.

Pel que fa al global d'Espanya, durant el tercer trimestre del 2016 el nombre de demandes de dissolucions matrimonials ha caigut en un 9,2% respecte al mateix trimestre del 2015, segons les dades recollides pel Servei d'Estadística del Consell General del Poder Judicial.

Posant en relació les demandes de dissolució matrimonial amb la població a l'1 de gener de 2016 veiem que el nombre més alt de demandes de dissolucions per cada 1.000 habitants va tenir lloc a Canàries (0,65); seguida de la Comunitat Valenciana (0,61) i Catalunya. Totes superen la mitjana nacional, la taxa és de 0,52. Pel contrari, les més baixes, s'han donat a Navarra (0,36); Castella i Lleó i País Basc (0,37).