El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va donar ahir suport al turisme a Catalunya «davant incomprensions de certs sectors socials», en clara referència als brots de turismofòbia que s´estan donant en alguns llocs, durant el lliurament dels Premis G! de Girona que reconeixen personalitats relacionades amb aquest àmbit econòmic.

Puigdemont no va concretar les acusacions, però va remarcar que aquesta hostilitat respon «a vegades a prejudicis ideològics» i va reiterar la «importància» del negoci turístic per a Catalunya. El President va destacar que no es tracta únicament de xifres econòmiques, sinó que el turisme contribueix a d´altres aspectes, com la gestió de l´entorn o el manteniment de la diversitat geogràfica.

Carles Puigdemont va remarcar l´èxit del turisme a Catalunya i va comparar els més de 16 milions de visitants internacionals rebuts aquest any amb una despesa fins a l´octubre superior als 15.000 milions d´euros, amb el d´altres Comunitats Autònomes. El president de la Generalitat va qualificar el territori català com a «potència turística internacional que serveix de model» a d´altres destinacions a tot el món.

Carles Puigdemont va assistir a la gala que se celebrava a l´Auditori de Girona amb motiu del 40è aniversari del seu organitzador, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

A més de lliurar els premis que es detallen tot seguit, la cerimònia va servir per reconèixer l´anterior directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, per la seva tasca al capdavant d´aquest organisme, càrrec que va deixar fa uns mesos.

La gala va concloure amb la presència a l´escenari de fundadors, expresidents i treballadors del Patronat de Turisme, que el 28 de desembre fa 40 anys.

Josep Suñé i Sabadí

XI Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional

En reconeixement de la seva vàlua i llarga trajectòria professional en l´àmbit del turisme, al capdavant dels càmpings Las Dunas i L´Escala, i per haver mantingut el lideratge a Europa, fomentant el sector i portant-hi el nom de la Costa Brava.

Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell

XI Premi G! Xiquet Sabater al projecte empresarial

Per l´organització de la Cantada d´Havaneres de Calella de Palafrugell, que enguany commemora el seu 50è aniversari, i per haver contribuït a la projecció de la marca Costa Bravaarreu del món, associant-la a valors com és ara la cultura i la identitat.

Denis O´Brien

V Premi G! especial Jordi Comas i Matamala

Al propietari del Resort Catalonia del PGA de Caldes, se li reconeix la tasca professional i la seva cerca constant de l'excel·lència en l´àmbit del golf i l´allotjament, promovent valors com el servei, la cultura de l´esforç i la dedicació al sector turístic, així com l´estimació a la Costa Brava, per tal de posicionar la marca arreu del món.

Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona

II Premi G! especial Juli Soler i Lobo

En reconeixement a la seva trajectòria docent en l´àmbit de la formació de professionals de la restauració i l'´hostaleria, els darrers cinquanta anys, i perquè promou valors com és ara la vocació de servei, la cultura de l´esforç, la dedicació i la innovació en la gastronomia del nostre territori.

Salvador Garcia-Arbós i Roberto Ivan Cano

XI Premi G! de comunicació de les comarques gironines. mitjans escrits

Periodista i fotògraf, respectivament, pel reportatge «Girona, y los sentidos despertaron», publicat a la revista Club +Renfe, tant en reconeixement de la qualitat del text i els continguts gràfics com per la seva contribució a la projecció de Girona i la Costa Brava.

Viktoriia Garmashova

XI Premi G! de comunicació de les comarques gironines. mitjans audiovisuals

Per la sèrie de quatre capítols del programa de televisió rus Turisme i viatges, emès per Samara TV, que contribueix a difondre i projectar els valors en relació amb la natura, l´enogastronomia i la cultura de la Costa Brava.

Sofia Vasconcelos

V Premi G! de comunicació de les comarques gironines. mitjans digitals

La bloguera portuguesa rep el premi pel treball digital «One week in Costa Brava - A guide for families», publicat al blog From Madeira to Mars, en reconeixement de la qualitat dels continguts, la temàtica i l´audiència assolida, així com per haver contribuït a la projecció de la destinació.

Paco Nadal

I Premi G! de comunicació de les comarques gironines. mitjans audiovisuals digitals

El periodista i bloguer va ser premiat pel vídeo «Un vuelo muy especial sobre la Costa Brava», publicat al canal Paco Nadal, Supongo, de YouTube, en reconeixement de la qualitat del vídeo, l´audiència obtinguda i la difusió dels atractius naturals, culturals i paisatgístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

David González i Ferran Riera

VII Premi G! de recerca Yvette Barbaza al millor treball de recerca

Per la proposta de projecte titulat «Girona, terra memorial», una investigació que proposa identificar, valorar i posicionar el patrimoni memorial de la demarcació amb l´objectiu de potenciar el turisme cultural de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.