Les anàlisis forenses del cadàver que un caçador es va trobar als Banys d'Arles a mitjan novembre confirmen que es tractara de David Piella, l'agent dels Mossos d'Esquadra d'Olot que estava desaparegut des del 13 d'abril de 2013. A l'espera de rebre la confirmació oficial, tant la policia autonòmica com els familiars de l'agent van rebre una confirmació verbal per part de les institucions franceses que s'ocupaven de l'anàlisi del cos indicant que l'ADN es corresponia amb el del jove policia.

La Gendarmerie es va fer càrrec de la investigació el 16 de novembre passat després que un caçador francès que estava fent una batuda informés que s'havia trobat unes restes òssies al Vallespir, a la localitat de Banys d'Arles. Al costat del cos hi havia diverses peces de roba que encaixaven amb les que el policia duia posades el dia que va desaparèixer i també una targeta d'un sindicat de policia. Tres anys abans la Gendarmerie ja havia trobat el cotxe del policia estacionat en un carrer d'aquesta localitat francesa.

En el moment de desaparèixer, l'agent comptava 35 anys i va ser la seva dona qui va avisar la policia sobre l'absència del seu marit després de trobar-se una nota que la va posar en alerta.

Tant bon punt es va considerar desaparegut es van iniciar les primeres recerques, centrades sobretot a l'entorn de les comarques gironines. Gràcies al rastre que oferien els senyals del seu telèfon mòbil es va poder determinar que l'últim lloc on va quedar registrat el terminal va ser una zona entre Beuda i Lladó, a l'Alt Empordà. Després va tornar altra vegada el silenci i no va ser fins el 31 de maig de 2013 que es va obtenir una nova pista sobre el parador del jove. Aquell dia, la grua municipal d'Arles va retirar del carrer el seu vehicle.

Des d'aleshores, s'ha mantingut la incògnita fins la troballa del caçador.