L'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) té actualment 152 habitatges buits a les comarques gironines. En una resposta parlamentària a una pregunta del PSC, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha explicat que el parc públic de la Generalitat disposa de 1.226 immobles pendents d'adjudicar a tot Catalunya. D'aquests, 834 (el 5,8%) estan temporalment desocupats i 392 (el 2,7%) estan ocupats il·legalment o tenen problemes tècnics d'arranjament. En el cas de la demarcació de Girona, es tracta d'aquests 152 habitatges buits, dels quals més de la meitat es concentren entre dues comarques gironines.

El Gironès és la zona de la demarcació amb més immobles de l'AHC pendents d'adjudicar, ja que té 52 habitatges buits. Tot seguit se situa la Garrotxa, amb 30 immobles del parc públic del Govern pendents d'adjudicar. Pel que fa a la resta de comarques de Girona, l'Alt Empordà disposa de 19 habitatges buits; la Selva, 18; i el Baix Empordà, 16. La Cerdanya té set immobles de l'AHC pendents d'adjudicar; el Ripollès, sis; i el Pla de l'Estany, quatre.

Pla de xoc de reducció

En la seva resposta, Borràs també ha recordat que l'any 2011 el parc públic de la Generalitat disposava de 3.264 habitatges buits. «Ateses aquestes xifres, que es consideraven inacceptables des del punt de vista social, es va presentar un pla de xoc per reduir la xifra d'habitatges desocupats al mínim exigible», ha exposat la consellera. A tot Catalunya, les comarques que ara tenen més immobles buits són el Barcelonès (amb 258) i el Vallès Occidental (amb 160).