Els càmpings gironins han rebut gairebé la meitat dels premis concedits a establiments de l'Estat espanyol pel sector turístic d'Europa, durant la Fira Vakantiebeurs que se celebra aquestes dies a Utrecht. El Club d'Automobilistes ANWB (una influent associació holandesa, amb 4,3 milions de socis) va lliurar la nit de dimecres a vint càmpings de l'Estat espanyol el TopCamping, el guardó de màxima categoria que reconeix la qualitat dels establiments. D'aquests, vuit van correspondre a càmpings de les comarques gironines.

Aquests prestigiosos guardons, que es basen en l'opinió dels inspectors i dels clients dels països d'origen, són un dels premis més importants d'Europa i suposen la qualificació de cinc estrelles ( la màxima puntuació) als càmpings que compten amb les millors instal·lacions, oferta complementària i serveis. El TopCamping substitueix els Best Camping que s'havia concedit fins ara.

El llistat de premiats

Els vuit càmpings gironins premiats a Utrecht, i que se situen entre els millors d'Europa, són: Les Medes, de l'Estartit; La Ballena Alegre, l'Àmfora, Las Dunas i Aquarius, de Sant Pere Pescador; el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí; Laguna, de Castelló d'Empúries; i Mas Sant Josep, de Santa Cristina d'Aro. En total, aquests guardons han premiat 177 càmpings europeus.

Segons la patronal gironina dels càmpings, les distincions rebudes a Utrecht «reafirmen un cop més que els càmpings de les comarques gironines són un referent pel que fa a destinació turística d'alta qualitat».

La majoria dels clients dels càmpings gironins són estrangers, sobretot holandesos i alemanys, d'on provenen aquests premis. El reconeixement queda reflectit en la guia de viatges que edita la ANWB que és un referent important per als campistes holandesos.

A Utrecht, també van ser nominats a rebre el premi de Camping de l'Any que atorga l'ANWB: La Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador, dins la categoria de «Càmping amb la millor oferta d'allotjaments» i Las Dunas,de la mateixa població, dins la categoria de «Millor càmping per a famílies amb nens fins a 12 anys».

Avui es durà a terme una gala a Stuttgart on els càmpings gironins rebran també importants guardons atorgats, en aquest cas, per l'associació d'automobilistes ADAC, que amb més de 19 milions de socis és la més important d'Alemanya.