18 de gener de 2017
18.01.2017

El Gironès promou les bosses compostables en lloc del plàstic

Vuitanta comerços de la comarca distribuiran sacs que faciliten la separació de la fracció orgànica a casa

19.01.2017 | 00:45

El Consell Comarcal del Gironès ha posat en marxa una campanya per promoure l'ús de les bosses compostables i reduir les bosses de plàstic. En total, una vuitantena de comerços de proximitat dels municipis de Bescanó, Bordils, Flaçà, Fornells de la Selva, Quart, Medinyà, Salt, Sant Gregori, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis estaran distribuint la bossa compostable. Aquesta campanya rep el suport econòmic del Consell Comarcal del Gironès, l'Oficina Espanyola del Canvi Climàtic i de diversos Ajuntaments del Gironès.

Els propers dies els ciutadans de la comarca es podran adreçar als comerços adherits a la campanya de Bossa Compostable i emportar-se les compres amb una bossa que els ajudarà a separar la fracció orgànica a casa.

A part de facilitar la recollida de la fracció orgànica, l'ús de la bossa compostable permet substituir i reduir el consum de bosses de plàstic, un residu que causa un gran impacte ambiental.

El consum abusiu i sovint injustificat de la bossa de plàstic malbarata gran quantitat de recursos naturals. En aquest sentit, la bossa compostable, fabricada amb polímers naturals i biodegradable, permet garantir un compost de qualitat, valoritzable en agricultura i jardineria.

El vicepresident del Consell Comarcal del Gironès i alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, va defensar ahir la reducció progressiva de l'ús de les bosses plàstiques per part de la ciutadania, i va insistir en la voluntat que «la comarca del Gironès sigui una comarca capdavantera en la defensa del medi ambient».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema