Els usuaris de tren han crescut en un 2,4% -uns 125.000 passatgers- a les comarques de Girona durant el 2016.

Segons Renfe, les dues línies que transcorren per la demarcació han transportat fins a 5,3 milions de viatgers.

La línia de la costa (RG1) i la R11 del corredor Barcelona - Girona - Figueres són les que han patit un creixement més elevat d'usuaris. Ja que per exemple, els serveis de rodalia de Barcelona han transporta 108,3 milions de viatgers, cosa que ha suposat un creixement del 1,6% respecte el 2015.

Renfe ha transportat un total de 117 milions de viatgers als serveis de Rodalies de Catalunya. Segons informa la companyia això ha suposat la incorporació de 1,5 milions de nous clients.

Pel que fa als índex de puntualitats assolits, en un comunicat que no aporta dades de la demarcació de Girona, es destaca que la mitjana és del 95% al servei de rodalia els dos últims mesos de l´any. Això, asseguren, un cop es va eliminar la limitació temporal existent a Estació de França. En aquest període, la puntualitat a Regionals" va ascendir al 80% una vegada es va adequar l´horari de les línies del corredor sud" el 12 de novembre.

En l´acumulat de l´any, "la no adeqüació d´horaris que no es va aprovar al seu moment ha fet que sigui del 90% a rodalia de Barcelona i del 57% a Regionals".