El diputat al Congrés del PSC per Girona, Marc Lamuà, és el nou primer secretari dels socialistes a la demarcació. La candidatura de Lamuà, l'única que es presentava després de la retirada de la de la diputada al Parlament i alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, va rebre ahir el suport unànime dels 140 delegats que van assistir al congrés que el PSC de Girona va celebrar a l'Auditori dels Caputxins de Figueres.

Lamuà va agrair el suport i va valorar la tasca feta pel seu antecessor, Juli Fernández. «Sense cap dubte ara estem molt millor que quatre anys enrere. Cal destacar la bona feina d'en Juli aquest temps», va comentar. El congrés també va servir per aprovar la gestió de Juli Fernández i les línies mestres que seguirà la nova executiva.

Cap oposició en l'elecció del nou primer secretari del PSC a les comarques de Girona. L'única candidatura que es presentava, encapçalada pel diputat a Madrid Marc Lamuà, va ser aprovada per unanimitat dels 140 delegats amb dret a vot que es van trobar en el congrés que els socialistes gironins van celebrar ahir a Figueres.

Lamuà va valorar la «normalitat extraordinària» que hi havia hagut i va dir que a partir d'ara toca «seguir treballant per continuar sent decisius en els ajuntaments» de la demarcació.

De fet, com que Lamuà va ser l'únic candidat, no va ser necessari cridar a la militància a votar i simplement es va validar la seva candidatura a través dels vots dels delegats. El nou primer secretari del PSC a Girona va aportar 282 avals, la xifra més alta que s'havia registrat mai en un congrés del PSC a les comarques gironines.

Lamuà va voler valorar la tasca del fins ara primer secretari i actual alcalde de Palafrugell, Juli Fernández. «Fa quatre anys la situació era molt més complicada que no pas ara», va destacar. El diputat al Congrés va remarcar la «gran unitat» que s'ha viscut en la trobada d'enguany.

Nous reptes

Els 140 delegats van votar també el programa marc que Lamuà haurà de desenvolupar en els propers anys. Un informe que també va comptar amb la unanimitat dels vots dels delegats. «Això demostra que estem tots en el mateix carro i la veritat és que la diferència entre aquest congrés i el de fa quatre anys és abismal», va concloure.

El nou primer secretari va dir que les línies mestres de la nova executiva van encaminades a «agafar múscul» al territori i continuar «sent decisius» en les polítiques que es fan en els principals ajuntaments de la demarcació. «Volem tornar a guanyar el pes que teníem a Girona», va reblar.

Lamuà va explicar que el nou càrrec «potencia encara més la seva funció a Madrid» en defensa dels interessos de la demarcació. «A banda del repte col·lectiu, el meu personal és molt més rellevant sent primer secretari del PSC a Girona», va concloure. A l'acte també hi va assistir el secretari general del PSC, Miquel Iceta.