La diferència en el percentatge d'alumnes que repeteixen de curs entre els centres públics, concertades i privats es fa evident. En una resposta parlamentària a una pregunta de C's, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha exposat quina és la taxa de repetició a les escoles d'Educació Primària dels Serveis Territorials de Girona. D'entrada, es pot comprovar que el percentatge d'alumnes repetidors s'ha mantingut a uns nivells mínims i gairebé irrellevants els últims cinc cursos. Entre les diverses escoles de la demarcació, la mitjana de la taxa de repetició (entre públiques, concertades i privades) ha oscil·lat de l'1,48% del total d'alumnes -com a valor màxim- al 0,39% -com a valor mínim- des del curs 2011-12 fins al 2015-16.

Ara bé, els resultats de la demarcació de Girona han presentat diferències significatives si s'analitzen en funció de quina és la titularitat dels centres: si són públics, concertats o privats. D'aquesta manera, els darrers cinc cursos, entre els sis nivells d'Educació Primària de les escoles públiques la taxa de repetició mai ha estat del 0%. La mateixa situació s'ha produït entre els diferents casos de les escoles concertades. En canvi, les privades han presentat una taxa de repetició del 0% en diversos nivells i en més d'un curs.

Pel que fa als nivells que han tingut un percentatge d'alumnes repetidors més elevat, als centres públics de la demarcació el curs 2015-16 han estat primer i segon de Primària (com ja va passar el curs 2014-15). Als centres concertats, el percentatge d'alumnes repetidors més alt del curs 2015-16 també han estat primer i segon de Primària, a més de tercer. Mentrestant, als centres privats de la demarcació, el curs 2015-16 l'únic nivell amb una taxa de repetició superior al 0% ha estat sisè de Primària, ja que la resta de grups no han tingut alumnes repetidors.