L'Ajuntament d'Olot ahir va presentar la voluntat de posar en marxa un pla de millora del barri vell. L'alcalde, Josep Maria Corominas (PDECat) va explicar que sera similar al Programa Integral de Millora del barri de Sant Miquel (PIAM de Sant Miquel). Va indicar que si el pla de Sant Miquel està dirigit pel regidor Josep Berga (PDECat), el del barri vell estarà encapçalat pel regidor Estanis Vayreda (PDeCAT).

Vayreda va explicar que la idea es definir accions consensuades amb els veïns a l'àrea delimitada pels carrers Sant Bernat, Verge del Portal, Esgleiers, plaça Rector Ferrer, Sant Esteve, Sant Tomàs, plaça Móra, carrer Hospici, carrer Lorenzana, Valls Nous, riu Fluvià, plaça Palau, Escultor Llimona i la ronda Sant Bernat.

El Pla s'estructurarà en 3 fases. Una d'inicial, en la qual contractaran l'assistència tècnica per al procés, faran una pàgina web i definiran la comissió de veïns. En la segona part, definiran les estratègies de participació i el sistema de treball a més de concretar els àmbits i els temes d'actuació. La tercera concretarà les accions de millora i la seva priorització en el pressupost del 2018.

Vayreda va recordar que el pressupost d'aquest any ja té partides destinades al barri vell per valor de 300.000 euros, a part de la inversió en la reforma del firal.

Va avançar que la Junta de Govern Local de dijous de la setmana que ve aprovarà el plec de clàusules per a la contractació de l'empresa que es farà càrrec del procés participatiu del Pla de Millora del Barri Vell. La idea és que el pla estigui acabat per la tardor.