Al vespre la nevada s'ha intensificat i s'ha activat la fase d'alerta del pla Neucat i es demana restringir els desplaçaments en els moments en què nevi amb més intensitat. Alguns gruixos destacats són els que s'han recollit a Sant Pau de Segúries (Ripollès), amb 20 centímetres, a Puigcerdà, amb 17, 13 cm a Gombrèn i Ripoll, o a Albanyà (Alt Empordà), amb 6. A Ripoll ha calgut acollir 50 alumnes de Camprodon que tornaven d'una excursió a Barcelona i que no han pogut arribar a casa.

En concret, els nens s'estaran a la sala de plens de l´Ajuntament de Ripoll. La neu dificulta la circulació a diverses carreteres del Ripollès. En aquesta sala de plens del consistori també hi ha quatre alumnes d´educació especial, entre ells dos de Sant Joan de les Abadesses, una de Sant Pau de Segúries i un altre de Llanars. Està previst que si les carreteres milloren les properes hores tots ells puguin tornar a casa, però sinó l´Ajuntament els buscarà allotjament per passar la nit.

Així mateix, a Camprodon, on s'han suspès les classes i s'ha activat el transport escolar per retornar els alumnes als seus pobles, també hi ha dos escolars de Molló que no poden tornar a casa per dificultats amb la neu. A més, segons s'ha informat a Protecció Civil des del Consell Comarcal, els alumnes de Molló, Setcases i Salarsa s´han quedat a les escoles fins que s´han netejat les carreteres. S´ha activat transport escolar amb vehicles 4x4 per als alumnes de Gombrèn, Queralbs, Pardines i Campelles.

Els Consells Comarcals també han informat d'afectacions al servei de transport escolar a la Garrotxa, concretament als centres Verntallat de la Vall d'en Bas i Joan Maragall de Santa Pau, on s´ha avançat la sortida del transport escolar. A més, l´Ajuntament d´Olot ha suspès les classes de tots els centres de la ciutat que realitzen cicles formatius i també de l´Escola Oficial d´Idiomes.

Al Berguedà el transport escolar no s´ha vist afectat a causa de la nevada i a Osona s'han avançant els horaris dels autobusos de la zona del Bisaura.

Pel que fa a les carreteres afectades, a un quart de set el Servei Català de Trànsit (SCT) informava que n'hi havia dues de tallades, vuit on és obligatori portar cadenes i dues on no poden circular vehicles pesants.

Les vies tallades són la BV-5119, en concret l'accés des de Fogars de Montclús al Parc del Montseny (Vallès Oriental), i la GIV-4016 entre Planoles i Toses (Ripollès).

Calen cadenes a la BV-4024 de Guardiola de Berguedà a Coll de Pal (Berguedà), a la BV-4243 de Castellar del Riu cap a Rasos de Peguera (Berguedà); a la C-162 a Alp (Cerdanya); a la GI-400 a Alp (Cerdanya); a la GI-404 a Das, a l'enllaç amb la GI-400 (Cerdanya); a la GIV-4082 a Alp (Cerdanya); a la GIV-5264 entre Llanars i Setcases (Ripollès), i a la C-38 de Sant Joan de les Abadesses a Molló (Ripollès).

També hi ha el pas restringits a camions a la N-260 a Fontanals de Cerdanya (Cerdanya) i a Ribes de Freser (Ripollès) i a la C-37 entre la Vall d'En Bas i Torelló (entre la Garrotxia i Osona), per la presència de neu i gel a la calçada.

Encara parlant d'afectacions viàries, cal destacar que a causa de la neu un bus de la Teisa ha sortit de la via a prop de Camprodon (Ripollès).

A Ripoll s'ha intensificat la nevada a partir de les 19 hores.

La neu ha agafat aquesta tarda en punts del Ripollès i la Garrotxa. Ha nevat amb certa intensitat a les capitals de comarca, a Ripoll i Olot, i també en altres localitats com La Farga de Bebié, Vidrà, la Pobla de Lillet i Campdevànol al Ripollès i la Vall de Bianya a la Garrotxa.

En altres municipis de més de 1.000 metres com Molló la neu ha acumulat gruixos importants i a Camprodon els centres han suspès les classes perquè els alumnes puguin tornar a casa seva amb el transport escolar.

Consell Comarcal del Ripollés.

Neu a l'Empordà

A l'Alt Empordà, la neu ha enfarinat punts emblemàtics de la comarca com el Monestir de Sant Pere de Rodes:

{C} GMv2|pTipoComp=fotos&pIdGaleria=5888e3c60cf265542df6c061|GMv2

Veure Galeria

pic.twitter.com/Mvwj8bA6Oh„ Ràdio Olot (@Radiolot) January 25, 2017

A Olot ja comencen a caure les primeres volves aquest migdia

A Sant Joan de les Abadesses, poc després de les 16 hores, la nevada ja era important:

A quarts d'una del matí, el Meteocat ha ampliat les comarques catalanes on la neu pot fer acte de presència a partir dels 400 metres, entre les que hi ha el Gironès, el Pla de l'Estany i l'Alt i Baix Empordà.

Els observadors del Meteocat són els que alerten d'aquesta situació, que pot anar a més durant les primeres hores del dia.

La possiblitat de neu a cotes baixes va provocar que ahir Protecció Civil posés en prealerta el pla NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològic.

Està previst que les precipitacions localment siguin en forma de neu granulada/calabruix, tot i que no s´esperen acumulacions destacables.