Aquest divendres tornarà a nevar a les comarques de Cerdanya i el Ripollès. Així ho pronostica el Servei Meteorològic de Catalunya, que preveu que la cota de neu començarà al voltant dels 600 metres i pujarà fins als 1200 metres.

Es podrien acumular fins a 20 cm més de neu en zones on ja ha nevat els darrers dies. A causa del fort vent a les cotes altes es produirà el fenomen del torb, fins a la tarda.

Pluja a la resta de comarques

A la resta de les comarques gironines la previsió és que les pluges arribin de forma generalitzada durant la tarda de divendres i que dissabte es mantingui la mateixa tònica.

Alerta a les carreteres

Davant el pronòstic meteorològic, Protecció Civil de la Generalitat ha decidit mantenir en Alerta el pla NEUCAT. Avisen que poden produir-se noves afectacions de trànsit des del matí a vies que ahir ja van quedar afectades, com la N-260 i C-16 incloent el túnel del Cadí. A més, poden generar-se plaques de gel a les vies.

Risc d'allaus

D'altra banda, l´Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha informat que demà divendres el perill d´allaus augmentarà a FORT (4 en l´escala europea de 5) a tot el Pirineu i Prepirineu menys a l´Aran-Franja Nord de la Pallaresa. Davant d´aquesta situació, Protecció Civil ha posat en prealerta el pla ALLAUCAT i demana extremar les precaucions en les activitats de muntanya fora de les zones de pistes, i portar el material de seguretat necessari.