L'estació d'esquí Vallter 2000 (Ripollès) estava tancada ahir a causa de les intenses nevades de divendres, que no van permetre dur a terme les tasques de condicionament per a la seva obertura. Al mateix temps, ha augmentat el risc d'allaus, segons va informar el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat mitjançant un comunicat.

La «gran acumulació» de neu en pistes i accessos, combinat amb el fort vent i les precipitacions, no van permetre realitzar les tasques de condicionament de l'estació d'esquí Vallter 2000, de manera que els accessos van quedar restringits a partir del punt quilomètric 3,5.

Segons va notificar Territori, tan bon punt ho permetessin les condicions meteorològiques s'havia de començar a treballar perquè l'estació avui diumenge pogués obrir les seves instal·lacions.

D'altra banda, ahir la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat va desactivar l'alerta del Pla Neucat, que es va activar dimecres davant el pas de dos fronts de neu que han afectat a les comarques del Pirineu i del Prepirineu, causant problemes de mobilitat en algunes d'elles com ara el Ripollès, la Garrotxa, el Berguedà i el Solsonès.

En canvi, aquest dissabte encara es mantenia la prealerta del Pla Allaucat per risc d'allaus fort, nivell 4 en l'escala europea de 5, en pràcticament tota la franja pirinenca.