L'alerta Procicat pel temporal de vent es manté aquest dilluns ja que, encara que la intensitat del temporal ha disminuït de forma generalitzada, es manté en el litoral nord de Tarragona, l'Empordà (Girona) i el Pirineu català.

Les majors ratxes de vent des de les 6.00 hores d'aquest dilluns s'han registrat a Portbou (Girona), amb 146 quilòmetres per hora; seguides del registre de Mas de Barberans, amb 119, i el Perelló, amb 111, tots dos a Tarragona, ha informat Protecció Civil en un comunicat.

A Barcelona, la zona sud del Port de Barcelona ha registrat vents de fins a 64 quilòmetres per hora, i a Lleida el rècord s'ha produït a la Seu d'Urgell, amb vents de 78 quilòmetres per hora.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut entre aquest diumenge i les 13.00 hores d'aquest dilluns un total de 1.851 trucades per 1.249 incidències, principalment per caigudes d'arbres i branques en la calçada i danys en rafals i mobiliari urbà.

El 39,1% de les trucades --corresponents al 33% dels incidents-- s'han traslladat als Mossos d'Esquadra i les policies locals, mentre que el 58,7% --el 64,8% dels incidents-- s'han derivat als Bombers.

Per comarques, les que han registrat més trucades per incidents són el Tarragonès (314 trucades); el Baix Llobregat, a Barcelona (293); i el Baix Penedès i el Baix Camp, ambdues a Tarragona, amb 218 i 210 respectivament.