Nou robatori amb explosius a les comarques de Girona. En aquest cas, uns lladres han fet volar un caixer automàtic d'una immobiliària de l´Estartit. Els fets van succeir ahir, el mateix dia que els Mossos i la Policia Nacional van donar a conèixer que havien desarticulat una banda que precisament es dedicava a això.

A Girona, és el segon cop que posen explosius en un caixer que està situat en una immobiliària. El juny passat ho van fer a Tamariu. I és la tercera ocasió en què els lladres actuen a la demarcació, ja que a Riudellots també van volar un caixer.

El succés d´ahir es va desencadenar pels volts de la cinc del matí, quan veïns de l´Estartit van sentir una forta explosió que procedia del número 28 de l'avinguda Grècia. Ràpidament es van activar la Policia Local de Torroella i l´Estartit i els Mossos.

Els agents es van dirigir fins a l´avinguda de Grècia després de rebre l´avís que, suposadament, havien entrat a robar a la immobiliària, que té un caixer del Banc Popular adjacent. En arribar-hi, però, es van adonar que no havia estat així, sinó que havien fet volar el caixer automàtic amb explosius. Ràpidament es va activar la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, que està a càr­rec del cas.

La policia va estar fins a quarts d'onze del matí treballant sobre el terreny per trobar el màxim de pistes per enxampar els autors. Es dona el cas que, per proximitat de la comissaria de la Policia Local, els seus agents van ser els qui van arribar primer, i molt ràpidament, cosa que segons sembla va fer fugir els lladres cames ajudeu-me. Tot i això, els delinqüents van tenir temps per buidar l´efectiu que hi havia a dins del caixer.

Tot apunta que els lladres van fer servir un explosiu casolà que es van fer ells mateixos, i l´explosió del qual va despertar molta gent.

L´ona expansiva va provocar nombroses destrosses a l'agència immobilària, que té un espai per al caixer. Els explosius van destrossar els vidres, els aparadors, el fals sostre, entre d´altres. Una gran quantitat de danys, que ahir encara valoraven els propietaris.

Caixer en una immobiliària

Els Mossos d´Esquadra estan investigant el succés de l'Estartit i no descarten que darrere hi hagi els mateixos responsables de Tamariu. De fet, el cas és molt similar i van triar un mateix objectiu: el caixer del Banc Popular ubicat en una ­immobiliària. El tipus de robatori és conegut com a Plof Kraak. Consisteix a accedir al dispensador de bitllets rebentant el caixer automàtic amb material explosiu. En primer lloc, es posa una mànega amb càrrega explosiva a la part d´expulsió dels bitllets del caixer mitjançant un filferro que fan servir com a guia. Després cal donar un impuls elèctric a l´explosiu a través d´una pila de petaca perquè es produeixi l´explosió. Posteriorment, l´ona expansiva fa que la porta posterior del caixer surti disparada i sigui possible robar els diners.