El delegat del Govern, Enric Millo va assegurar ahir que el referèndum que va celebrar Viladamatel gener passat per retirar la bandera espanyola «no té validesa».

El mes passat l'equip de Govern de Viladamat va convocar un referèndum municipal sobre si la bandera espanyola s'havia de mantenir o no a l'ajuntament.

La consulta, votada per un 37% del cens, va decantar-se a favor de treure la bandera del consistori amb el 92% dels vots favorables. L'alcalde, Robert Sabaté (CUP) va assegurar que el resultat era vinculant i que estava disposat a fer-lo complir «fins a les últimes conseqüències. El poble ha parlat i actuarem en conseqüència pel que fa a la bandera espanyola»,va afirmar Sabaté.

Ahir el representant de l'Estat a Catalunya va assegurar que aquesta consulta està fora de la legalitat. També va avisar que quan la justícia emeti la sentència relacionada amb el contenciós que la delegació de l'Estat va presentar contra aquesta consulta, «Viladamat l'haurà de complir perquè les lleis hi són per complir-se i les sentències dels tribunals també». «El que sí que tindrà validesa serà aquesta sentència quan arribi», va remarcar Millo.

Altres consultes

Aquesta no és la primera vegada que el govern de Viladamat sotmet a votació temes d'interès o el destí de part del pressupost del municipi.

Segons recull ACN, a principis de 2013 es va escollir el projecte d'obres per presentar a la convocatòria de subvencions del Pla d'Obres i Serveis de Catalunya, que va ser el nou magatzem municipal; a mitjans de 2014 van decidir que el 15% destinat a millores i rehabilitacions s'invertís a millorar l'escola, l'edifici de l'Ateneu, la construcció d'algunes tanques i les millores als camins del pla.