Aquest dilluns han començat les obres per substituir el sistema de canonades verticals d´aigua corrent, freda i calenta, de l'Hospital Josep Trueta de Girona. Els treballs duraran dos anys aproximadament, ja que es farà per fases per intentar que el seu impacte en l'activitat assistencial sigui el menor possible. El cost total del projecte és d'1,8 milions d'euros (MEUR). Les canonades es van instal·lar el 1982 i ara s'ha considerat necessari canviar-les pel desgast del seu ús continuat. Des del centre s´han anat substituint les canonades horitzontals cada vegada que s´ha fet una obra però el recanvi de les verticals és un treball més complex.

La primera fase de les obres, que s´allargarà durant sis mesos, ha començat aquest dilluns. Durant aquest temps, es canviaran totes les canonades verticals que van de la quarta planta a la novena, de la zona B de l´edifici „que és la banda que dóna al riu. Com que els treballs han començat a la part frontal de l'edifici, durant els propers quinze dies quedaran inhabilitades tres habitacions individuals (una per planta) i una sala.

Quan s´acabi aquesta part, s´actuarà en els mateixos pisos però per la façana de la carretera (a la zona A). Es deixarà per al final el recanvi de les canonades dels pisos que van de la planta -2 a la tercera.

Amb aquesta obra de manteniment, l'hospital espera posar fi als trencaments de canonades que hi havia de tant en tant i que condicionaven de forma important l'activitat assistencial dels serveis o les àrees afectades.