Els casos de frau elèctric s'han disparat a Girona durant el 2016. Segons dades de la companyia elèctrica Endesa, al llarg de l'any passat es van comptabilitzar un total de 5.361 expedients per infraccions relacionades amb la llum. O el que és el mateix, gairebé 15 fraus al dia de mitjana.

La xifra és molt superior als 3.697 expedients que l'empresa va acumular el 2015. Segons Endesa, "són les empreses i els grans consumidors els que estan portant a terme la gran part del frau elèctric, posant en perill la seva seguretat i la de les seves instal·lacions".

En aquest sentit, Endesa estima que només l’1% de l’energia defraudada correspon a casos de famílies amb pocs recursos

L'energia recuperada arrel d'aquests expedients puja a més de 65 milions de Kw/h. Cometre frau elèctric no és només un acte delictiu i penat per la llei, sinó que implica posar en greu risc la seguretat i la salut de les persones que conviuen o estan pròximes al defraudador i a les instal·lacions que té manipulades.

Endesa recorda que connectar-se il·legalment a la xarxa o a un comptador pot causar electrocució i incendis no només a les mateixes instal·lacions, sinó també produir accidents similars a qui visquin a prop o entrin en contacte amb els elements manipulats.