Amb cinc anys de trajectòria, el Festival del Circ de Figueres s'ha convertit en una cita obligatòria per a molts visitants. No només pels seus espectacles, que «cada any se superen» segons opina el seu públic, sinó pel xou i la màgia que es viu en el mateix moment en què es posa un peu dins la carpa.

«Penses que ja no et poden sorprendre amb res més, i cada any et deixen amb la boca oberta», va assegurar Charo Herrando. La gironina va anar ahir a veure l'espectacle vermell del Festival del Circ acompanyada de la seva família. «És un espectacle per a tots els públics perquè tant els petits com els grans ens ho hem passat molt bé», va apuntar Herrando.

Per a en Ricard Barragant, de Figueres, tampoc era la primera vegada que anava al circ, sinó que ja compta amb una extensa trajectòria de visites al festival. «No acostumava a anar al circ però, amb la instal·lació del festival a Figueres, m'hi he ben aficionat», va assegurar Barragant.

Destacar una única actuació de totes les que es van poder veure ahir va ser complicat. «Totes les exhibicions m'han agradat. Crec que em quedo amb l'actuació de les equilibristes xineses sobre monocicles», va afirmar Barragant. Es referia al xou del grup xinès Xinjiang Production and Construction Corps Acrobatic Troupe, un dels espectacles que més aplaudiments van despertar entre el públic que va omplir, un dia més, la carpa de gom a gom. Herrando, en canvi, va voler destacar l'actuació del Duo Cabaret amb l'espectacle de cintes aèries «per la seva dificultat extrema».

L'altre número més alabat pel públic va ser l'actuació dels Acrobatic Quatret Rodion Prilepin. Vinguts des de Rússia, el quartet va oferir un xou que a molts els va recordar als castellers. «Mira, ara puja l'enxaneta», comentava Joan Badia a la seva parella. Els russos van oferir un volteig acrobàtic tot enfilant-se uns sobre els altres. «Els números estan molt ben treballats», apuntava el banyolí Joan Zurita, posant èmfasi en l'actuació dels acròbates russos.

Una de les actuacions que també van despertar enrenou, i no dins la carpa sinó a fora, va ser el número de la russa Asel Saralaeva i els seus gats. El Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) Girona va denunciar a través d'un comunicat l'espectacle qualificant-lo de «lamentable» perquè, a parer seu, està basat «en l'abús i el càstig».

Una opinió que no comparteix l'Albert Crunell, de Girona, que va alabar ahir el número. «La introducció dels animals en l'espectacle del circ m'agrada molt», va opinar.

Ahir el públic també va formar part de l'espectacle, fent vibrar la carpa del recinte firal tot picant de peus i de mans amb els pallassos o ajudant a fer màgia amb el mag Wu Song Tao.

El Festival del Circ de Figueres, any rere any, compta amb un públic més fidel que no es perd la cita anual. Uns espectadors vinguts des de diferents punts de la demarcació de Girona com també d'altres punts com Barcelona. És el cas de l'Eva Pasqual, que fa tres anys que ve únicament a Figueres per veure el circ. «Cada any les exhibicions són més espectaculars i això és el que ens fa tornar», va assegurar Pasqual.

A la sortida de l'espectacle, ahir sonava amb força el color vermell com a espectacle guanyador d'aquesta edició. Haurem d'esperar avui al vespre per saber els guanyadors.