L'exèrcit ha començat les seves maniobres a Celrà a primera hora d'aquest matí i les ha finalitzat a quarts de dotze del migdia. L'Exèrcit ha aclarit que l'activitat que han fet una vuitantena d'efectius aquest dilluns al Massís de les Gavarres ha estat una "marxa militar" i no pas maniobres. El cos també ha assegurat que "és possible" que es repeteixi en els propers dies.

Un regidor del consistori de Celrà ha vist els militars aquest matí a la zona del castell de Palagret. Catalunya Ràdio Girona, en canvi, s'ha trobat els miltars a la zona de la carretera dels Àngels.

Així ho ha comunicat l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà durant la marxa de protesta contra les maniobres.

Aquest matí s'han fet dues marxes ciutadanes des de Celrà i Girona i han aplegat 150 persones, que ja han arribat fins al castell de Sant Miquel.

El regidor de la CUP-Crida per Girona, Lluc Salellas és un dels representants polítics que ha fet la marxa i ha assegurat que estan "orgullosos que un dilluns al matí més d'un centenar de persones hagi pujat al castell" i ha sentenciat que "l'exèrcit fa el ridícul. El que haurien de fer és retirar-se. A Girona l'Exèrcit no és benvingut". Finalment també ha destacat que els militars "avui demostren actitud infantil movent-se a la babalà. Ara sembla que venen cap aquí (Sant Miquel)" ha dit.

Fins al cim del castell de Sant Miquel també s'hi ha desplaçat el diputat d'ERC al Congrés, Joan Olòriz que ha explicat que des del seu grup han "presentat una bateria de preguntes sobre les declaracions del capità de Sant Climent dient que les maniobres serien habituals". Pel diputat, aquestes manibores "no procedeix fer-ho aquí quan tenen altres llocs per fer-ho".

En aquesta mobilització ciutadana contra les maniobres militars també hi havia veïns d'arreu, entre ells un de Rubí, Joan Mirot que ha assegurat que la mobilització d'avui és "resposta en la línia a la manifestació d'ahir" i que vol una "Catalunya lliure d'armes". Es dóna el cas que Mirot és la primera vegada que anava fins a Sant Miquel.

Zones desmilitaritzades

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà per la seva banda ha assegurat que les marxes ciutadanes han tingut "resposta molt bona per ser dilluns al matí" i ha assegurat que "altres pobles de fora de Girona s'afegiran a la posició a favor desmilitarització"

La presència de militars avui a la zona de Celrà i Girona, segons l'alcalde, és "una represàlia per intimidar municipis declarats lliure de militars. Ara pugen pel bosc per anar cap a Girona. Ens eviten. Saben que fan il·legalitat".

Cornellà també ha ressaltat que "la marxa és per expressar rebuig a les marxes militars i l'actitud de la delegació del Govern i l'exèrcit cap al nostre poble" i ha remarcat que les maniobres d'avui són un "atac a la democràcia, una provocació. I vulneren els acords del municipi"

Finalment, l'alcalde de Celrà ha anunciat que promouran una "xarxa de municipis de Girona a favor de declarar-se zones desmilitaritzades" i que s'anomenarà "xarxa per a la desmilitarització de les comarques gironines".