La nova comissaria compartida entre Policia Local i Mossos d'Esquadra de Banyoles ja funciona. El cos d'agents locals s'ha traslladat aquest dimecres a l'edifici de l'avinguda de la Farga amb l'objectiu que l'equipament exerceixi de "pol de seguretat" per al municipi i per a tota la comarca. En total i entre els dos cossos, hi treballaran una setantena d'efectius. La seu unificada té una superfície de 760 metres quadrats, dels quals 290 ja els ocupa l'actual comissaria dels Mossos, construïda el 1998. La resta s'han aixecat en un nou edifici annex de dues plantes connectat per una mateixa entrada. A la part de dalt s'hi farà l'atenció ciutadana mentre que a baix hi haurà els serveis i la part administrativa. El projecte ha suposat una inversió de 680.000 euros.

La Policia Local de Banyoles s'ha traslladat aquest dimecres al nou edifici que s'ha construït a l'avinguda de la Farga. L'equipament s'ha aixecat just al costat de la comissaria dels Mossos com un equipament annex que a la pràctica funcionarà com un sol edifici amb serveis compartits. D'aquesta manera, el cos local abandona les instal·lacions de l'avinguda Països Catalans i s'ubica en un espai que es vol convertir en un únic "pol de seguretat".

Dues plantes i una entrada conjunta

La nova comissaria compartida, de propietat municipal, consta de dues plantes i una entrada conjunta per als dos cossos. En total hi treballaran 70 efectius. El nou edifici disposa d'una oficina de denúncies, un menjador, vestuaris i una sala de reunions dels dos cossos policials. A la part superior s'hi farà l'atenció al ciutadà mentre que a la de baix hi haurà la part administrativa i de serveis policials. A les dependències actuals dels mossos, a més, hi haurà els calabossos compartits. A l'exterior també s'hi ha ubicat un aparcament conjunt.

L'equipament de nova construcció compta amb una superfície de 760 metres quadrats. D'aquests, 290 ja els ocupa l'actual comissaria dels Mossos, que es va construir l'any 1998. La resta s'han integrat a l'edifici annex que avui s'ha posat en funcionament.