ERC va demanar ahir al Senat que es restitueixi el municipi de Medinyà, actualment integrat a Sant Julià de Ramis des del 1972. El senador gironí d'ERC, Quim Ayats, va recordar que «tots els grups amb representació a l'ajuntament de Sant Julià volen que Medinyà sigui independent». A més, «l'any 2001 la Generalitat ja va encarregar un informe sobre l'organització territorial, integrada per experts nomenats a proposta de tots els grups parlamentaris». El mateix Ayats va recordar que «aquell informe ja va proposar que Medinyà fos reconegut com un municipi independent».

«La població no ha perdut mai el seu codi postal i, fins i tot, a la senyalització de la carretera nacional II que travessa el terme hi figura el nom de Medinyà», va argumentar Ayats. A més, des d'ERC van denunciar que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) no ha tingut en compte que es tracta d'una restitució i ho considera com la creació d'un nou municipi. «Volem que es retiri el recurs d'inconstitucionalitat interposat a la creació de Medinyà i que es derogui la LRSAL. En definitiva, es tracta d'un decret franquista que perpetuen amb la constitució i recursos d'inconstitucionalitat», va concloure el senador republicà gironí.

Segons ERC, entre les reaccions de la resta de grups a la proposta d'ERC va destacar la del PP, que va afirmar que «no es tracta d'una aspiració legítima».