El doctor Josep Marsà i Vilà, qui va ser director mèdic de l'hospital Josep Trueta de Girona entre els anys 1998 i el 2003, va morir ahir als 62 anys d'edat. Nascut a Barcelona l'any 1955, Vilà era metge traumatòleg i també es va dedicar a la gestió sanitària.

Format a l'hospital Clínic de Barcelona, va cursar un màster en gestió hospitalària, era diplomat en gestió clínica i especialista i en acreditació d'hospitals. Després d'haver fet l'especialitat i d'haver fet classes d'anatomia a la universitat, va fer una estada a la Clínica Mayo, als Estats Units, i posteriorment a la de Sherbrook, al Quebec.

Quan va tornar a l'Estat, va exercir vuit anys com a traumatòleg a l'hospital comarcal de Múrcia, del qual posteriorment seria director mèdic durant cinc anys. Després va ser gerent de l'hospital de Lleó, va exercir de traumatòleg a la Vall d'Hebron de Barcelona i va viatjar a l'Argentina per fer-hi una consultoria sanitària en un projecte impulsat pel Consorci Hospitalari de Catalunya.

Al 1998 va ser nomenat director mèdic de l'hospital Josep Trueta de Girona, centre en el qual després va continuar com a cap de secció del Servei de Traumatologia i Ortopèdia.

El doctor Josep Vilaplana, president del Col·legi de Metges de Girona, destaca de Marsà que era un home de tracte molt accessible i agradable que es va preocupar molt per l'hospital Trueta. «Va desenvolupar idees molt interessants per a l'hospital i va lluitar sempre per les reformes que necessitava i per un projecte nou», explica el president dels metges gironins.

Un amant de la pintura

A més de per la vessant mèdica, Marsà també era conegut per la seva dedicació a la pintura. Va inaugurar la seva darrera exposició artística la setmana passada, al Castell Palau de la Bisbal d'Empordà.

La cerimònia en memòria de Josep Marsà se celebrarà demà dissabte, a les 12 del migdia, a la sala de cerimònies del Tanatori de Girona.