La Policia Local de Ripoll ha comissat un gos per agredir un operari en un habitatge. Els fets van passar el 2 de febrer. L'home havia d'anar a mirar una feina i just en el moment en què li van obrir la porta l'animal se li va abraonar i li va mossegar una cama, provocant-li ferides lleus. L'home va anar al metge perquè el curessin i després va denunciar-ho als Mossos d'Esquadra, que van informar a la Policia Local perquè actués segons l'ordenança municipal de tinença d'animals.

Es tracta d'un gos de talla gran, creuat amb un gos de raça potencialment perillosa, que ja havia mossegat una altra persona a l'habitatge però que no constava cap denúncia, tal com va explicar la mateixa propietària. La dona no tenia la llicència necessària per poder tenir un gos d'aquestes característiques. Per tot plegat, els agents van comissar l'animal i el van traslladar a una residència canina. La propietària, a qui s'ha denunciat administrativament per tres infraccions greus i una de molt greu, té fins al 28 de febrer per presentar la documentació, obtenir la llicència i poder recuperar l'animal.

El comís de l'animal va tenir lloc el 8 de febrer, quan la Policia Local va anar a l'habitatge per veure de quin animal es tractava i fer les comprovacions. Un cop allà els agents van constatar que era un gos de talla gran, que "imposava", i que era creuat amb un gos de raça potencialment perillosa. Quan van requerir la documentació a la propietària, van comprovar que no tenia la llicència necessària per poder tenir aquest tipus d'animal, una infracció que l'ordenança de tinença d'animals aprovada per aquest municipi l'any 2012 estableix que és una infracció molt greu, amb sancions que van des dels 1.500 euros fins als 30.000 euros.

El que sí tenia era l'assegurança per responsabilitat civil que fa falta en aquests caos. La mestressa, a més, els va explicar que el gos ja havia atacat anteriorment una altra persona en una situació similar, també a l'interior de l'habitatge. Per aquell incident, però, no constava cap denúncia. Per tot plegat, els agents van endur-se l'animal i van aixecar acta per tres infraccions administratives greus -com és no portar el morrió- i una de molt greu.

La denunciada té ara fins a finals de mes per presentar la documentació i poder aconseguir la llicència que li fa falta per poder recuperar el gos. Entre els documents que haurà d'acreditar i que la dona no tenia hi ha el certificat de capacitat física i aptitud psicològica i un altre que demostri que no té antecedents penals. Si no ho presenta a termini, l'animal quedarà sota custòdia municipal.

El desembre del 2015 la Policia Local de Ripoll també va comissar dos gossos potencialment perillosos d'un mateix propietari. En aquell cas, també havien mossegat una persona. El propietari denunciat finalment no els va reclamar.