El Consorci de la Costa Brava (CCB) ha tret a concurs la plaça de gerent de l'entitat. L'anunci, publicat ahir al Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOPG), arriba després del cessament fa quinze dies de Xavier Tristán, que ocupava el càrrec de manera oficial des de l'abril del 2015. El gerent va ser cessat després de fer-se pública una auditoria que enumerava 26 incompliments comptables i de gestió al CCB, cosa que va provocar que es presentés un pla d'acció per resoldre les «mancances».

El nou gerent s'escollirà mitjançant un concurs de lliure designació i de caràcter interadministratiu, és a dir, es convoca entre els funcionaris de carrera i empleats laborals fixes del CCB i dels 27 ajuntaments que són membres del Consorci. Actualment han d'ocupar una plaça que pertanyi al grup A1. De fet, l'anterior gerent tornava a ocupar la seva plaça de cap dels serveis tècnics de l'ens.

Segons les bases del concurs fetes públiques la setmana passada, el règim laboral és d'alta direcció. Com en l'anterior gerent, s'evita també haver de pagar una indemnització en el cas d'un cessament.

Un sou de 81.500 euros anuals

El sou del càrrec és de 81.500 euros anuals per una jornada de 37,5 hores setmanals (retribució bàsica de 60.500 euros/any, complement del lloc de 16.500 euros/any i un complement per objectius de 4.500 euros/any). El termini per presentar les sol·licituds és de vint dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El CCB també preveu una ampliació de la plantilla administrativa.