La Generalitat ha insistit avui que els controls funcionen i que cap ànec o au que hagi estat afectat per la grip aviària arribarà el mercat. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha reiterat avui que "tots els sistemes de seguiment i control que posem tant el Departament d'Agricultura com els nostres serveis de seguretat alimentària ens deixen totalment tranquils i garanteixen que cap peça que hagi pogut estar afectada arribarà al mercat".

El representat de Salut pública ha assegurat a Girona que els controls de seguretat alimentària que fa Agricultura mentre l'animal està viu i els que fa la conselleria de Salut un cop passa per l'escorxador són "exhaustius" i "més que suficients" per protegir els consumidors.

Guix ha explicat que, arran de la detecció de la grip aviària en nou granges de les comarques gironines i en una cigonya dels Aiguamolls de l'Empordà, Salut manté els controls habituals mentre que Agricultura n'ha incrementat alguns, tot i que no els relacionats amb la cadena alimentària, "que ja està molt ben controlada".

Finalment, Joan Guix ha insistit en recordar que el subtipus de la grip aviària que s'ha detectat a les granges gironines "no afecta en absolut a les persones" ni per via respiratòria ni per via digestiva o de contacte.