L'Ajuntament d'Olot cerca terrenys propers al centre de la ciutat per tal de fer una àrea d'esbarjo per a gossos. La voluntat de no fer-la a la perifèria és perquè l'àrea ha de ser accessible al nombre més gran de ciutadans possible. Així ho va anunciar el regidor de Medi Ambient, Josep Guix (PSC), en l'audiència pública de l'equip de govern feta el dilluns al vespre.

Guix va explicar que la voluntat de fer una àrea d'esbarjo per a gossos ve de temps i que l'Ajuntament no ha aconseguit trobar un lloc on posar-la d'acord amb els veïns. Va assenyalar que, fins i tot, hi ha pressupost per fer-la. Va situar que els tècnics avancen en la redacció de la memòria valorada. També va explicar que la idea és començar per una àrea d'esbarjo experimental, va puntualitzar, «per comprovar, si la fan servir».

L'àrea d'esbarjo va ser una part de les respostes sobre problemes i millores relacionades amb els gossos. Així doncs, Guix va respondre sobre les mesures amb relació als excrements, als xips i la taxa per tinença d'animals.

Excrements

Guix va assenyalar que la presència d'excrements d'animals a la via pública ha baixat. En aquest sentit, va exposar que «hem baixat perquè la gent ens ajuda». Segons ell, la gent recrimina les persones que deixen defecar el gos i després no recullen els excrements.

Arribar a aquesta situació, segons Guix, ha estat per la progressió en el civisme de les persones. En part la millora en la manera de viure amb respecte als altres, ha estat per les campanyes de l'Ajuntament. Va explicar que hi ha un agent cívic que a peu de carrer fa un seguiment del comportament dels propietaris de gossos. També va enumerar diferents accions de conscienciació com les que fan els nens dels casals d'estiu. Els nens posen banderes als llocs, on detecten la presència continuada d'excrements de gos.

En el decurs de les respostes sobre els gossos, l'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), va plantejar el greuge entre els ciutadans que tenen els gossos amb xips i els que no en tenen.

El batlle també va assenyalar que els propietaris de gossos amb xips són els que paguen la taxa per tinença d'animals, els diners de la qual es destinen al manteniment de la residència d'animals abandonats de can Mali.