L'Ajuntament de Riudaura aprovarà un conveni amb els propietaris dels terrenys per on passa el camí cap a l'escola. Segons ha explicat l'alcalde David Jané, l'aprovació tindrà lloc en el ple del 6 de març.

Jané ha explicat que el camí del nucli urbà fins a l'escola, a la perifèria del poble, passa per diferents horts. És a dir, més que un camí és un corriol de poble que voreja el costat dels horts.

Un cop l'acord entre l'Ajuntament i els propietaris estigui establert. L'Ajuntament pavimentarà el camí i hi posarà proteccions perquè la mainada no trepitgin els horts.

Jané va explicar: «Primer vàrem fer el dibuix de com seria el traçat i després vàrem avisar els propietaris per decidir per on passaria el camí. i ara hem de signar el conveni».

Va definir l'acord com un benefici per als propietaris, que tindran l'hort protegit, i per a la mainada, que tindran un camí cap a l'escola ben fet.

La previsió de l'Ajuntament és poder disposar del camí acabat abans de l'estiu.

Pas pavimentat

El que l'Ajuntament ja ha acabat és un pas pavimentat per sobre de l'herba al costat de la carretera d'accés al poble. El pas està fet per protegir la mainada del trànsit i per dotar-los d'un camí ben pavimentat i senyalitzat.

El pas del costat de la carretera i el camí que passarà pel costat dels horts culminaran una ruta infantil cap a l'escola en una localitat on la major part dels alumnes van a escola a peu.