Un estudiant de Direcció de Cuina de l´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona, Ezequiel Álvarez Barroso, s´ha classificat per a la final d´un premi estatal d´alta cuina que organitza el centre internacional Le Cordon Bleu Madrid.

Dels 50 joves seleccionats a la fase prèvia, 10 han aconseguit arribar a la final que se celebrarà el dijous 20 d´abril a Madrid. Aquest dia, els estudiants hauran de superar una darrera prova, per a la que disposaran de quatre hores i hauran de treballar a partir d´una mateixa matèria primera, amb la que hauran de demostrar la seva habilitat i creativitat. Un jurat professional avaluarà tant aquestes capacitats com la qualitat tècnica, l´originalitat, el sabor i la presentació del plat.

El finalista de l´Escola d´Hostaleria i Turisme, Ezequiel Álvarez, té 19 anys, és de Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) i quan en tenia 16 va decidir que volia estudiar en aquest centre de Girona. Després de cursar-hi un grau mitjà de Cuina i Gastronomia, ara estudia un grau superior de Direcció de Cuina.

Quan acabi la formació a l´Escola d´Hostaleria, Álvarez va dir que aspira a tenir el seu restaurant i a «aprendre dels millors». Parlant de desitjos futurs, quan es va classificar per a la fase anterior va confessar que «m´agradaria anar al Celler de Can Roca i fer estades en molts restaurants».

Canal de cuina a YouTube

El noi té un canal de cuina a YouTube des de fa tres anys i s´ha presentat a nombrosos concursos; l´últim va ser el GMchef, en el que va quedar en tercera posició. Ara, la videorecepta que va preparar per a Le Cordon Bleu, «Conill en la seva salsa de xocolata», li ha obert les portes per arribar a la final.

El guanyador del V Premi Promeses de l´Alta Cuina aconseguirà una beca del 100% de la matrícula per cursar un diploma, valorat en més de 23.000 euros, a Le Cordon Bleu Madrid. Per la seva banda, el segon classificat podrà escollir entre un certificat de Cuina, Pastisseria o Cuina espanyola, tots ells amb inscripcions superiors als 8.000 euros.

Aquest guardó s´adreça a cuiners menors de 25 anys que estiguin acabant la seva formació en un programa de cuina en qualsevol escola espanyola.