Protecció Civil va activar ahir al migdia la prealerta del pla Neucat Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya, davant la possibilitat que hi pugui haver nevades a partir dels 600 metres, avui, al Prepirineu, la Catalunya Central i el prelitoral de Tarragona. Segons les previsions, en aquestes zones del Principat podrien acumular-se fins a cinc centímetres de neu.

En el cas del Pirineu, la cota de neu començarà als 1.600 metres i baixarà al final del dia al voltant dels 1.400. Es podran acumular més de 30 centímetres per sobre dels 2.000 metres. D´altra banda, Protecció Civil també ha activat la prealerta del Procicat per la previsió de fortes ventades de component sud, que ja es preveien per ahir a la tarda en cotes altes del Pirineu i de Prepirineu occidental.

El pronòstic inicial era que les ventades es produeixin fins aquest migdia; es tracta de cops de vent de component oest en una àmplia franja del país: des de Ponent, la Catalunya central i fins al litoral central i sud. Així mateix, també es va alertar de la possibilitat de mala mar des d´ahir a la nit i fins avui al migdia, que afectarà, bàsicament, la costa central, entre el Garraf i el Baix Empordà, on les onades podrien superar els 2,5 metres d´alçada, amb mar de fons del sud i acompanyades de cops de vent.