L'arquitecta d'RCR Carme Pigem ha explicat que des de fa uns 19 mesos el gabinet olotí treballa en col·laboració amb l'Ajuntament de Riudaura per aconseguir la reobertura total del centre cívic. Pigem va fer les declaracions a Diari de Girona, poc després de rebre la felicitació del president Carles Puigdemont per haver guanyat el premi Pritzker d'arquitectura. Pigem va explicar que van rebre l'encàrrec del projecte fa uns 17 anys per part de l'Ajuntament de Riudaura dirigit per Enriqueta Planadecursach.

Segons ella, poc després d'haver-se inaugurat el centre cívic va ser motiu de debat en la campanya de les eleccions municipals. Ella atribueix a la política el fet que poc temps després de les eleccions l'Ajuntament tanqués el centre i el deixés sense utilitat.

Tot i haver estat seleccionat per al premi europeu Mies Van der Rohe, el centre va passar els dies buit i sovint era notícia pels desperfectes que ocasionaven les inclemències meteorològiques o les reivindicacions veïnals. Fins i tot, l'equip de govern va arribar a plantejar en assemblea la possibilitat d'enderrocar-lo i tornar-lo a fer de nou.

Segons Pigem, tot va canviar a partir de les darreres eleccions municipals, quan va entrar l'agrupació d'electors de l'actual alcalde, David Jané. Pigem va explicar que des de llavors treballen en la reobertura del centre sense presses, però d'una manera constant.

L'alcalde de Riudaura, David Jané, ha explicat que han donat l'enhorabona al gabinet pel premi Prizken i ha desitjat que el guardó sigui un trampolí per al futur professional del gabinet. Ha precisat que vol un futur amb la reobertura del centre cívic.

Jané ha exposat la situació actual del centre cívic. Segons ell, la part inferior està arreglada i es fa servir, però la part de dalt (la de més interès arquitectònic) roman tancada.

Ha explicat que ara falta acabar els darrers serrells per un projecte d'adecuació a les normes que van assenyalar els bombers en una darrera revisió, després cal fer un projecte d'obertura i mostrar-lo als veïns, perquè en donin l'opinió. Si el projecte és acceptat, l'adequació tirarà endavant.

14 anys tancat

El centré cívic va ser tancat 4 anys després de la seva inauguració el 1999. L'Ajuntament el va tancar per problemes estructurals que -segons ell- el feien inútil i perillós. El 2009, la Generalitat hi va fer una actuació valorada en 230.000 ? que va ser un pas cap a la posada en servei dels baixos el 2014. Per a la posada en servei de la part de dalt no hi ha data.