Les comarques de Girona es van llevar ahir amb fortes ventades, que es van concentrar sobretot durant la matinada a la zona del Baix Empordà. Les ràfegues de vent van ser molt fortes a diversos punts de la comarca, on en alguns punts es van superar els 100 quilòmetres per hora.

El vent de gregal va deixar una ratxa màxima de fins a 105 quilòmetres a Palamós i a Palafrugell es van superar els 85. Aquestes ratxes van provocar destrosses en alguns municipis, sobretot de la costa. Poblacions com Palafrugell, Calonge, Palamós i Sant Feliu de Guíxols van ser les principals víctimes del temporal.

Es van produir, sobretot, danys causats per la caiguda d'arbres a sobre de vehicles i al mig dels carrers, mentre que altres elements es van desprendre de teulats i també van anar a parar al carrer. Això va provocar que s'haguessin de tallar passeigs, carrers i alguna carretera. Tot plegat va provocar una vuitantena d'avisos als Bombers, que van anar de corcoll durant el matí. A això cal sumar-hi la mala mar: a la boia del cap de Begur, per exemple, es va registrar una onada de 5,16 metres.

El fort vent també va afectar el subministrament elèctric a la zona de Palafrugell, on es van quedar sense llum 2.724 abonats i fins cap a les dues del migdia no va poder-se restablir el servei.

A l'Alt Empordà, el mal temps es va concentrar a la tarda, quan va caure una calamarsada entre la Jonquera i Figueres que va fer activar les llevaneus a l'autopista AP-7 al llarg de 8 quilòmetres.

Al Pirineu, en canvi, el temporal va ser generós: a Núria es van acumular fins a 38 centímetres de neu i a diversos punts del Ripollès va ploure de valent.