Aquest cap de setmana, Besalú ha fet un viatge en el temps i s'ha transportat fins a l'Edat Medieval. Durant dos dies, els principals carrers del municipi han evocat la comunitat jueva medieval amb música sefardita en directe, visites guiades teatralitzades, gastronomia típica i un mercat medieval, entre altres activitats, com a part de la celebració Besalú, Ciutat Jueva.

El tret de sortida va tenir lloc dissabte a les deu del matí amb un mercat artesanal pels carrers del call que es va allargar fins ahir a les vuit del vespre, seguit de la inauguració i obertura de l'exposició LLEGAT-Paisatge Humà dels Calls a Sant Julià.

Després de diverses visites guiades i un espectacle teatral infantil, la jornada va finalitzar amb la conferència Els jueus de Catalunya ahir i avui a càrrec de Manuel Forcano, director de l'Institut Ramon Llull, i una degustació de dolços jueus.

Ahir diumenge, l'escriptor i periodista Martí Gironell va oferir una visita guiada amb motiu del desè aniversari de la publicació de la seva novel·la El Pont dels Jueus (ambientada a la vila) i el conseller de Cultura, Santi Vila, va visitar la Sala Arqueològica de Besalú, on va tenir lloc un tast de vins amb l'enòleg Cisco Perelló.