Els Mossos d'Esquadra van detenir un lladre quan havia acabat de fer un robatori i provat de fer-ne més a Montagut i Oix. Els fets van passar la nit del 3 de març a les 12.30 de la nit. Els Mossos van rebre una trucada d'avís i es van dirigir a Montagut, on van detectar un vehicle sospitós que es movia a gran velocitat.

El van seguir i quan estaven prop d'interceptar-lo, el vehicle es va aturar i en van baixar unes quantes persones que van córrer camp a través en diferents direccions.

Els agents van poder trobar un dels integrants del vehicle prop del camp de futbol. El camp està situat a la perifèria de la població en direcció a la muntanya del Cos. L'home estava estirat a terra, anava vestit amb roba flexible de color fosc i duia guants. Va resultar ser un veí de Tordera de 31 anys, de nacionalitat romanesa.

Els altres integrants del vehicle es van escapar, però la policia preveu que la línia d'investigacions que va començar a partir de la detenció doni resultats d'aquí a poc temps.

Abans de tenir lloc la detenció i l'escapada camp a través, els lladres havien aconseguit entrar al bar restaurant El Collet. És un establiment situat uns metres abans de l'entrada al nucli urbà i que compta amb un bon aparcament.

Els lladres van esbotzar la porta principal, van entrar dins i es van poder endur el canvi de la caixa registradora, sobretot monedes. El valor del robat en diners puja a uns 1.000 ?, que van poder ser recuperats en part.

Tot seguit, van intentar entrar en una carnisseria del centre del poble. Van tallar la persiana, però no van aconseguir entrar a l'interior.

Els lladres van marxar i van continuar l'acció delicitiva a la pista poliesportiva, on van estirar el coure dels 6 fanals que hi ha, però no se'l van poder emportar. Van tallar els cables i els van deixar preparats per ser trets. Es dona el cas que uns lladres ja havien robat els cables de la pista fa unes 4 setmanes. Un cop feta la detenció i la persecució, els Mossos d'Esquadra van escorcollar el cotxe que havien deixat els lladres en la seva fugida. Hi van trobar 2 tornavisos i part de les monedes robades.

La durada aproximada de l'activitat delictiva dins del terme de Montagut va ser d'una hora i mitja. Els llocs on van intentar robar estan situats a poca distància. El bar és al costat de la GIV-5223, a poca distància de l'entrada al carrer de la Font que condueix al centre del poble, on hi ha la carnisseria. La pista poliesportiva també està situada al costat de la GIV-5223. Hi ha un ampli aparcament. La pista està protegida per una barana de tela metàl·lica.