El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va lamentar ahir la lentitud de la instrucció judicial del cas Manga. Balliu va fer aquesta valoració després que Diari de Girona publiqués que la jutgessa de Lugo, Pilar de Lara, que instrueix el cas Manga, ha decidit inhibir-se en la part de la investigació que fa referència al Consell Comarcal de la Selva i a l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm a favor del jutjat de Santa Coloma de Farners. Balliu va recordar que la investigació fa més de quatre anys que dura i va confiar que el cas arribi finalment a Santa Coloma per poder donar explicacions davant el jutjat. També va reiterar la seva innocència, ja que va remarcar: «No em fa cap por i no tinc res a amagar».

Balliu, que a la interlocutòria del jutjat de Lugo hi figura com a investigat pel cas del contracte dels menjadors escolars, va criticar que la jutgessa no diferenciï la mesa de contractació de la seva etapa de la de l'expresident del Consell Comarcal, Robert Fauria. Balliu va subratllar que el concurs dels menjadors escolars es va engegar sota la presidència de Fauria i va afegir que el contracte va quedar aturat després que esclatés el cas Manga. Així, va manifestar que, quan es va reprendre aquest concurs, es va crear una nova mesa de contractació formada, entre altres càrrecs, per ell mateix. «Jo vaig fer la meva feina», va afirmar ahir Balliu, que va valorar que qui ha d'estar espantat «és qui ha fet alguna cosa mal feta».

43 investigats

De fet, en la interlocutòria del jutjat de Lugo, Balliu només apareix en el cas dels menjadors escolars. En l'escrit de la jutgessa un total de 43 persones hi figuren en qualitat d'investigades -l'antiga figura d'imputat- a les quals se'ls atribueixen presumptament diversos delictes de forma indiciària. Entre els investigats hi ha càrrecs de CiU i ERC, tècnics tant de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm com del Consell Comarcal de la Selva, així com empresaris (com, per exemple, els gestors de GRS).