Ricardo Triviño de l'Institut Josep Brugalat de Banyoles en la categoria d'ebenisteria i Maria Pulido del Garrotxa d'Olot en Tecnologia de Moda han aconseguit dues medalles de plata en el campionat Spainskills, un concurs estatal de formació professional que premia els alumnes d´FP que desenvolupen les seves habilitats o skills en un concurs davant d´un jurat.

Catalunya ha obtingut enguany un total de 12 medalles en la seva participació en el campionat que es va celebrar el passat cap de setmana a Madrid. La selecció catalana la formen els 25 alumnes de diferents centres d´arreu del país que van resultar guanyadors de l´edició Catskills 2016, i 13 d´ells han obtingut medalla.

Catalunya és la comunitat més guardonada, amb un total de 12 medalles -tenint en compte que Mecatrònica els competidors eren equips de 2 alumnes-, i destaca sobretot l´obtenció de 7 medalles d´or, fet que suposa el doble que els segons classificats amb més ors, que són País Basc i Andalusia. Al marge de les 7 medalles d´or, també s´han assolit 4 medalles de plata i 2 de bronze.

Catalunya va participar en 23 skills o professions.