El servei d'oncologia de l'Hospital d'Olot i de la Garrotxa va fer 420 tractaments durant el passat 2016. El servei d'oncologia, especialitat que tracta els tumors cancerosos, va iniciar l'activitat el desembre del 2015. Per tant, només porta 13 mesos d'activitat.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT), va indicar que el nou hospital té més bons equipaments pel tractament del càncer que l'hospital vell. Compta amb 8 habitacions destinades als malalts que necessiten una atenció que els atenuï el dolor.

Per a les vuit habitacions dels malalts que necessiten cures de mitigació del dolor, ahir, l'Hospital ha comprat vuit sofàs-llit valorats en 7.671euros destinats a millorar l'estada dels familiars o dels acompanyants del malalt. Els malats que segueixen processos oncològics passen uns 9 dies a l'hospital, en la major part dels quals estan acompanyats per familiars.

La compra dels sofàs-llit va ser possible gràcies a una donació de 20.000 euros de la Fundació Oncolliga a l'Hospital d'Olot.

La resta dels 20.000 euros, uns 12.000, han estat destinats a reforçar el suport psicològic a l'hospital olotí. El donatiu permetrà augmentar el servei en un 80%. En concret hi haurà un augment de 24 hores mensuals. Fins ara tenien 32 hores d'atenció psicològica i ara tindran 56 hores.

L'alcalde del municipi va assenyalar també que el tractament del càncer és el que més ha millorat en els darrers temps a l'Hospital d'Olot i de la Garrotxa.