La Fundació Oncolliga Girona ha donat aquest matí a l'ICO Girona nou material per valor de 83.890 euros que van ser recaptats en la darrera edició de la cursa solidària Oncotrail. Amb aquests diners s'han pogut adquirir dinou llits nous, totalment automàtics i articulats, i disset sofàs que es converteixen en llits que s'han instal·lat a la vuitena planta de l'hospital Josep Truetaper a fer més còmoda l'estada al centre tant a familiars com a pacients amb càncer.

"La nostra assistència no podria ser igual sense el vostre suport. L'Oncotrail fa visible la multitud de gent que es mou per ajudar els malalts, i això no té preu. Gràcies per la vostra empenta", ha destacat el director assistencial de l'ICO, el doctor David Gallardo, mentre que la presidenta de l'Oncolliga, Lluïsa Ferrer, ha reivindicat la feina dels voluntaris i les delegacions de l'entitat.

Per la seva banda, el responsable de l'Oncotrail, Lluís Comet, ha volgut destacar que la feina de l'Oncolliga "no és curar, però sí ajudar els malalts i les seves famílies a viure el procés de la malaltia amb més qualitat de vida". Recaptar fons amb aquest propòsit és l'objectiu de l'Oncotrail, la cursa solidària per equips que es realitza des del 2013 a Palafrugell amb la col·laboració del Club Atlètic i l'Agrupació Excursionista de Palafrugell.

Des de la primera edició l'any 2013, cada any amb els diners rebuts, l'ICO ha anat renovant part dels seus equipaments per tal de fer més confortable l'estada als pacients i acompanyants. Durant aquests quatre anys s'han renovat butaques, mampares de separació entre pacients i llits a més d'adquirir nou material per a facilitar l'assistència. Part dels diners recollits els anys 2014 i 2015 s'han destinat també a investigació, per mitjà de la Beca Oncotrail-Fundació Oncolliga Girona. La beca, dotada 25.000 euros, s'ha destinat a finançar un projecte de recerca sobre el tractament de la leucèmia aguda presentat pel grup d'Hematologia de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi).

Per la pròxima edició de Oncotrail "ja hem tancat inscripcions amb 164 equips, però hi ha equips en reserva que intentarem que entrin. Crec que serem uns 175 equips", explicava Lluís Comet.